14:00

Skirö AIK

Förlust med 2-4 i tuff hemmapremiär mot Skirö!

Så var det äntligen dags för hemmapremiär i årets elitserie för KS Bandy. Många av tjejerna har aldrig ens spelat inför publik i elitserien p.g.a. pandemin som gjorde att det inte fick vara någon publik förra säsongen. Glädjande nog så märktes det att publiken hade hittat till Ale Arena denna eftermiddag då läktaren var välfylld. För motståndet stod Skirö AIK och då vet vi att det brukar bli tuffa jämna matcher.
När domaren blåste igång matchen så märktes det att det var en match som betydde mycket för båda lagen. Skirö spelade väldigt tajt bakåt och backade hem till mittplan och gjorde det väldigt trångt för KS i mitten när man försökte anfalla. KS fick vara bollförande men hade svårt att spela sig igenom ett duktigt Skiröförsvar. Efter dryga två minuter trampar Erica Johnsson igenom hela Skirö upp på vänsterkanten och får till ett avslut som målvakten lämnar retur och en KS spelare är framme men lyckas inte få träff på den studsande bollen. KS har fortsatt mest boll men Skirö är farliga i sina omställningar när dom utnyttjar KS misstag i uppspelen. Efter cirka 15 minuter börjar Skirö skapa mer chanser och i den 18:e spelminuten gör Emma Drott i Skirö en fin uppåkning och får iväg ett bra skott som blir för svårt för Elena Schulz som vaktade KS målet idag, och 0-1 var ett faktum. Inte långt efter blir en Skiröspelare neddragen utanför straffområdet men domaren blåser felaktigt straff för Skirö och Anna Egeberg får sätta sig på botbänken. Skirös Karla Thuresson kliver fram till straffpunkten men petar istället bollen till Emma Drott som kan sätta 0-2 till Skirö. Efter 25 min slår KS en långboll som rinner igenom Skiröförsvaret fram till Rut-Lina Berner på höger kanten som kommer till ett bra avslut men Skirös målvakt gör en fin räddning. Skirö har flera spelare som har riktigt bra fart på skridskorna vilket gör det svårt för KS spelarna att komma loss i anfallen, men efter 42 minuter får Anna Egeberg tag på bollen och gör en riktigt fin genomåkning och blir till slut fri med målvakten och kan snyggt reducera till 1-2 innan halvtid.
I andra halvlek inleder KS bäst och har ett knappt spelövertag men efter 63 minuter så får Skirö en hörna från höger som Amanda Ramborgh pangar in och Skirö ökar på sin ledning till 1-3. Bara ett par minuter senare blåser domaren straff för Skirö men straffen går utanför. KS skapar många hörnor men tyvärr är det ingen av dom som resulterar.
Det är en tuff match med många utvisningar som det brukar vara mot Skirö och domaren får jobba med visselpipan. Skirös spelare visar väldig mycket hjärta i sitt hemjobb och kämpar och sliter. Mot slutet av matchen trycker KS på för kvittering och i den 86:e minuten når ett långt utkast från Elena Schulz en långboll fram till Anna Egeberg som passar Evelina Sköld som kan trampa igenom och sätta 2-3. Just då känns det som KS har lite momentum och fortsätter trycka på för en kvittering men i sista ordinarie spelminuten kan Skirö utnyttja en omställning och punktera matchen med 2-4 genom Karla Thuresson som välförtjänt utsågs till matchen lirare i Skirö. I KS bandy utsågs Anna Egeberg till matchens lirare.
Så tyvärr slutade hemmapremiären med en sur 2-4 förlust men det är bara att ladda om för nästa helg väntar dubbelmöte i Göransson Arena mot Sandviken och Skutskär.
Stort tack till den stora publiken, hoppas vi ses igen nästa hemmatch!